Export Canvas

Maak groeiplannen werkelijkheid

Internationaal
opschalen
Vergroot je
bereik
Start met
subsidie

Tijdens dit traject maken we samen een eerste opzet voor een exportplan. Of je nu recent bent gestart of al wat jaren onderneemt, het Export Canvas van iINNOVATE helpt je te onderzoeken wat jouw kansen zijn om zaken te doen in het buitenland.

Het Export Canvas maakt je bewust van wat de exportambitie van jouw bedrijf is én wat er nodig is ter voorbereiding op je exportplan. Duidelijke vragen zorgen voor een goed beeld van bijvoorbeeld het exportverdienmodel, je exportvisie, de toegevoegde waarde, je klanten en je zakenpartners. iINNOVATE denkt met je mee en maakt na afloop van dit proces een overzichtelijke rapportage. Zo weet je waar je staat. 

Het Export Canvas is geschikt voor alle soorten ondernemingen, van eenmanszaak of MKB tot bedrijf met een aparte sales & marketingafdeling

Hoe werkt het?

Het Export Canvas is gebaseerd op de theorie van onder andere het Business Model Canvas. Het bevat onderdelen van een Lean Start-Up, past Six Sigma toe, onderzoekt jouw Blue Ocean en dit alles met een stevige dosis exportsales, internationale marketing en ervaringen.

Heb jij exportambities maar kom je niet verder door gebrek aan tijd of kennis? iINNOVATE helpt je graag om van je idee een export(bedrijfs-)plan te maken.

Het traject bestaat uit 5 concrete stappen​

1. Kennismaken
In de eerste stap maken we kennis. Wie ben je en wat zijn je waarden? Wat is je visie? Wat is onze beleving bij jouw organisatie?
2. Missie

We definiëren wat het probleem of de uitdaging van jouw klanten is en aan welke behoefte jouw bedrijf voldoet.

We sluiten de tweede sessie af door te bespreken wat jou uniek maakt. Welke waarden breng jij? En waarom zou een klant voor jou moeten kiezen?

3. Kosten

In de derde stap komen de bedrijfsactiviteiten aan de orde. Wat ga je precies doen en welke oplossing bied je? We bespreken hoe die oplossing bij de klanten komt, via welke kanalen en in welke landen.

Uiteraard kijken we ook naar de kosten van de oplossing en het inkomen dat de verkoop zal genereren.

4. Kritieke prestatie-indicator (KPI)

In de vierde stap kijken we naar variabelen om de prestaties van je onderneming te analyseren. Zo krijgen we een duidelijk beeld of de strategie werkt, wat jou onderscheidt van anderen in je nieuwe markt, of je met anderen moet samenwerken en hoe je het product wilt gaan lanceren.

5. Rapport

De laatste stap is het creëren van je exportvisie, kort maar krachtig. Onze rapportage brengt de nieuwe exportkansen overzichtelijk in kaart. Daarmee ronden we het visuele Export Canvas af.

De eigenschappen van het Export Canvas

Wat kun je verwachten?

Met het Export Canvas maak je een eerste opzet voor een exportplan. Of je nu nou een eenmanszaak bent, MKB of een bedrijf met een aparte sales & marketingafdeling: onze exportcoach helpt je met een onderzoek, een rapportage en een visuele samenvatting op één overzichtelijk A4. Zo heb jij een overzichtelijk basisplan voor je onderneming in het buitenland.

Als management consultant help ik je uiteraard graag om deze missie te ondernemen en tot een succes te maken. Met het Export Canvas op zak kun jij, met of zonder hulp, stappen maken om je exportambitie te verwezenlijken.

Als je erover denkt om met export te starten, kun je een subsidieaanvraag doen voor de Starters International Business (SIB) Coachingsvoucher bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Deze subsidie bestaat uit een voucher waarmee je een deel van de kosten van het traject kunt dekken. Het Export Canvas begeleid je stap voor stap met de aanvraag.

Exportaspiraties?

Neem dan nu contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.