Interim-management

Tijdelijk leiderschap nodig?

Voor elk type
bedrijf
+ 10 jaar
ervaring
Jouw doelen,
mijn aanpak

Het tijdelijk invullen van een positie binnen een organisatie, interim-management, is soms een noodzakelijk kwaad. Maar het kan juist ook een geweldige mogelijkheid zijn. Soms is het bovendien het resultaat van een uitgebreid consultancytraject waarbij de strategie of een verandertraject wordt geïmplementeerd.

Interim-management door iINNOVATE

Of het nu om een strategische of om een tactische positie gaat, de doelstelling van de opdracht komt voort uit de strategie van de organisatie. Daarom vind ik het belangrijk om de missie, de waarden en de visie van de organisatie en de betrokken stakeholders te kunnen doorgronden. Alleen dan kan ik hun pad bewandelen. 

Voor het succes en de toekomstbestendigheid van de organisatie is het van belang dat:

  • Er een cultuur bestaat of ontstaat waarin processen wendbaar zijn en zich naar de toekomst van de organisatie en de ontwikkelingen in de markt kunnen buigen.
  • Successieplanning en competentiemanagement centraal staan in het leiderschap van de organisatie.
  • De organisatie de belichaming van het team is. Succes is gemeengoed en elke persoon is onderdeel van het team.

Hoe ga ik te werk?

Om een succesvolle interim-management opdracht uit te voeren, voer ik eerst een aantal gesprekken om duidelijk te krijgen wat de voor de hand liggende opdracht is en wat de onderliggende mogelijkheden zijn. Naast het doel van de opdracht wil ik bovendien het doel en de strategie van de organisatie begrijpen.

Afhankelijk van de complexiteit en autonomie van de opdracht voer ik deze gesprekken met een (afnemende) frequentie gedurende de hele periode.

In deze afspraken behandelen we uitdagingen en successen. Aan bod komen alle mogelijkheden en belemmeringen en een OGSM of Roadmap Dashboard’ met daarin de doelstellingen, acties en meetmomenten.

Jouw interim-manager

Als ervaren manager en leider ben ik makkelijk in staat om de waarden, missie en visie van de organisatie centraal te stellen. En met behulp van duidelijk gestelde doelen, acties en meetbare momenten kan ik aan bijna elke strategische of tactische functie inhoud geven. Leiderschap, competentie-ontwikkeling en coaching zijn voor mij een tweede natuur geworden. Die ik gebruik om organisaties en hun teamleden te helpen om beter te worden in wat ze doen.

Interesse in een gesprek over interim-management?

Ik vertel je graag meer over onze diensten onder het genot van een kopje koffie. Tegenwoordig kunnen we ook via Zoom afspreken. Laat je gegevens achter en ik bel je zo spoedig mogelijk terug!

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.