Management


‘Train people well enough so they can leave, treat them well enough so they don’t want to.’

– Richard Branson, Britse zakenman


Gezamenlijk doel

Door middel van consultancy en interim-management dagen we je uit en helpen we je om een doel na te streven dat binnen het héle bedrijf leeft en dat geldt voor elke individu. Zodat je je organisatie daarop kunt inrichten.

Een gemeenschappelijke visie creëert commitment en maakt medewerkers enthousiast voor een groter geheel. Waardoor je je visie makkelijker kunt implementeren. En dat maakt de kans op langetermijnsucces aanzienlijk groter.

Misschien weet je feilloos wat er speelt binnen je organisatie of afdeling en hoe je daarin keuzes moet maken. Maar soms heb je een frisse blik nodig, iemand die meedenkt. Want:

  • Waarom doet je organisatie wat ze doet op de manier dat ze het doet? 
  • Welke missie, visie en kernwaarden hebben jullie? 
  • Wat zijn de doelstellingen van je organisatie? 
  • Hoe kun je een duidelijke strategie bepalen voor het nastreven van de doelstellingen?
  • Worden de strategieën uitgevoerd? Weten de medewerkers waarom?
  • Wat verwacht de nieuwe generatie medewerkers van de managers en leiders?
  • Begrijp je je medewerkers van de nieuwe generatie wel?

Met bovenstaande vraagstukken zit je bij ons goed. We beschikken namelijk over uitgebreide kennis en ervaring in leiderschap. Leiderschap in verticale en horizontale organisaties, met de nieuwe generatie én in verschillende culturen en continenten.

We helpen graag bij het ontwikkelen en delen van de visie en missie. Zo kun je als leidinggevende effectiever functioneren, en voor jezelf en je organisatie meer resultaten bereiken. Op een manier die bij jullie past.


Management: van visie tot implementatie

Het begrip management is erg breed. Daarom gaan we uit van de volgende subcategorieën: Leadership, Management en Coaching.

Leadership 

Richting en toekomst, daar draait het om bij Leadership. Om die te bepalen moet je duidelijk krijgen waarom je de dingen doet die je doet. Wat zijn je drijfveren en kernwaarden van de organisatie en waar komen deze vandaan?

Zorg dat je een duidelijke Why hebt, waar de mensen in je organisatie zich mee kunnen identificeren. Goede leiders kunnen anderen inspireren doordat ze zelf precies weten waarom ze doen wat ze doen. Wanneer medewerkers weten waaróm de organisatie een bepaalde richting op gaat, zijn ze intrinsiek gemotiveerd om bij te dragen aan het eindresultaat.

Heb je jouw Why niet helder en wil je hem graag (her)vinden? Zodat je de juiste strategie voor je bedrijf kunt bepalen? iInnovate SOM heeft een speciaal traject ontwikkeld, De Start, om je daarbij persoonlijk te kunnen helpen. Meer informatie >

Bekijk hieronder ook eens de TED-talk ‘How great leaders inspire action’ van leiderschapsgoeroe Simon Sinek. Zijn Golden Circle toont het belang aan van de Why.


Management

Heb je je visie en strategie bepaald, dan komt de volgende stap, om ze in je organisatie te implementeren.

Hiervoor gebruiken we de strategische planningstool OGSM: Objective (Ambitie), Goals (Doelstellingen), Strategies (Strategische keuzes), Measures (KPI’s en acties). Dit model geeft duidelijke richting en zorgt ervoor dat ideeën en plannen concreet worden gemaakt. En gerealiseerd. Van visie naar actie.


Coaching

Medewerkers zijn je belangrijkste ‘bezit’, je wilt het juiste talent in huis hebben én houden. Maar dan moet je wel weten wat ze willen. Wat zijn hun behoeften en drijfveren, en hoe speel je daarop in?

Coachend leidinggeven is hierbij belangrijk, vooral voor de nieuwe generatie medewerkers die nu voor het eerst de arbeidsmarkt betreden, generatie z. Zij willen geen hiërarchie, geen leider. Ze willen zich ontwikkelen en gecoacht worden. Wanneer je ruimte biedt voor autonomie en samenwerken zullen ze hun talenten gaan inzetten.

Ook willen de ‘nieuwe medewerkers’ op basis van competenties worden beoordeeld. Competentiegericht leiderschap, dat de ontwikkeling van competenties centraal zet, sluit hier goed bij aan. Het is gebaseerd op The Leadership Architect® Competencies van Lominger, een model waarin 67 competentiedefinities zijn vastgelegd voor professionele en leidinggevende personen.

Veel organisaties focussen zich nog vooral op efficiency-denken en hebben daardoor te weinig oog voor de ontwikkeling en drijfveren van hun medewerkers. Zorg ervoor dat je aan de verwachtingen van de je mensen voldoet. Of beter nog: dat je ze overtreft.

Met ruime ervaring door onder andere assessments, advies en consultancy, en projecten, kunnen we je helpen om de veranderingen en complexiteiten van de nieuwe wereld te managen.


 


Je doet de dingen die je doet niet zomaar, maar vanuit een bepaalde drijfveer. Heb je hulp nodig om je missie en visie helder te krijgen? Of behoefte aan nieuwe inspiratie? Wil je advies over het maken van keuzes voor de toekomst?

Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden, via
+31 (0)6 52 85 24 85 of [email protected].

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.