De Start


‘People don’t buy what you do, they buy why you do it.’

– Simon Sinek, Brits auteur en motivational speaker


De Start

Persoonlijk traject om je Why te vinden

Het is belangrijk dat je als ondernemer weet waarom je doet wat je doet. Dat je weet wat je persoonlijke motivatie is, zodat je die acties en besluiten kunt nemen die nodig zijn om je bedrijf gezond te houden.

In bepaalde gevallen is je Why extra belangrijk. Bijvoorbeeld wanneer je:

 • een nieuw bedrijf opstart
 • een organisatie overneemt
 • de mogelijkheid hebt om je bedrijf te laten groeien
 • er niet meer achter staat hoe de dingen gaan in je bedrijf
 • je niet meer herkent in de bedrijfscultuur die is ontstaan
 • ontevreden bent met waar jij in het bedrijf staat
 • moet reorganiseren of downsizen door interne factoren zoals veroudering van je producten en diensten
 • moet reorganiseren of downsizen door externe factoren zoals concurrentie of een pandemie als covid-19 

Why als uitgangspunt

In al deze situaties is het essentieel dat je je persoonlijke Why, de oorsprong van je organisatie, kent en als uitgangspunt gaat nemen. Met die waarden in gedachten kun je namelijk besluiten nemen, een nieuwe koers uitzetten en waar nodig een nieuwe visie creëren voor de toekomst van jouw bedrijf. 

Misschien heb je nog nooit bij jouw Why stilgestaan en simpelweg gehandeld uit instinct, passie of gedrevenheid. Het zou kunnen dat je ooit wel bent begonnen aan de zoektocht, maar dat je niet de juiste stappen hebt kunnen doorlopen om tot je Why te komen. Door tijdtekort, gebrek aan tools of wat voor reden dan ook.

Hulp bij jouw zoektocht

Wil je jouw Why (her)vinden? Dan kun je bij iInnovate een gepersonaliseerd traject ingaan, De Start, om samen de oorsprong van jouw onderneming te vinden en zo je Why vast te stellen. 

Aan de basis van De Start staan vier unieke persoonlijke kenmerken. Kenmerken die jou maken tot wie jij bent. Persoonlijkheid, Talenten en passie, Competenties en Waarden (zoals je kunt zien op onderstaande afbeelding). We noemen ze de bouwstenen van de Why. Op het snijvlak van deze vier elementen bevindt zich je Why.

Bouwstenen van de why

Het traject

Tijdens De Start helpen we je dus om inzicht in je Why te krijgen en conclusies te trekken die je Why onderbouwen. Dit persoonlijke traject is opgebouwd uit de volgende stappen:

 • Intake
  Allereerst gaan we tijdens een intakegesprek van 2 uur de motivatie en doelstelling onderzoeken. Deze informatie is nodig om een gepersonaliseerd traject uit te kunnen zetten.
 • Persoonlijkheid
  Met behulp van een test en analyse stel je vast wat je persoonlijkheidstype is, wat jou het best ligt en waar je je juist niet op je gemak bij voelt.
 • Competenties
  Door samen (en jij ook alleen) een aantal activiteiten te ondernemen, kom je erachter wat jouw krachten en ontwikkelingsmogelijkheden zijn.
 • Passies & talenten
  Door terug te kijken maar ook door met je omgeving in gesprek te gaan, stellen we vast wat jouw passies en talenten zijn.
 • Waarden
  Met de opgedane kennis uit de voorgaande sessies gaan we samen in gesprek over wat jouw waarden zijn.
 • Tot slot
  Wanneer we je Why hebben gevonden, bespreken we in een afsluitende sessie hoe deze past binnen je huidige situatie én hoe we de situatie zo kunnen veranderen dat de Why in het vervolg een centrale plaats in jouw leven en/of organisatie krijgt. . 

Het gehele proces zal tussen de 12 en 16 uur aan sessies in beslag nemen. Daarnaast zul jij steeds één of meerdere activiteiten alleen ondernemen als voorbereiding op een volgende sessie. 

Het vervolg

Na De Start kun je ook nog voor het vervolgtraject, De Reis, kiezen.

Tijdens De Start hebben we je persoonlijke Why onderzocht. Met de kennis die daaruit naar voren is gekomen, zoals jouw persoonlijke motivatie en waarden, kunnen we tijdens De Reis de strategische piramide van jouw organisatie opbouwen.

Met behulp van de strategische piramide creëren we:

 • een visie voor de toekomst
 • een missie voor de activiteiten die bestaansrecht geven aan je bedrijf
 • de strategie die ervoor zorgt dat jouw missie je visie na zal streven

Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden, via
+31 (0)6 52 85 24 85 of [email protected]

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.